Trek jij je veel aan van wat anderen van je zeggen? Probeer dat dan los te laten

Het is menseigen om soms kritiek op anderen te hebben. Iedereen leeft zijn/haar leven op zijn/haar eigen manier. Wat de één een juiste keuze vindt, hoeft de ander niet per se de beste keuze te vinden. Het leven is er om fouten te maken, ontdekkingen te doen en erachter te komen hoe jij je leven wil leven. Wil je een bepaalde reis maken? Doe dat dan. Hebben anderen daar kritiek op of keuren ze het af? Probeer dat dan los te laten. Wanneer jij je te veel focust op wat anderen van je denken of zeggen, kun je hier stress door gaan ervaren. Op het moment dat je te veel en te lang stress ervaart, kan dit in een burn-out resulteren. In deze blog lees je hoe jij je minder aan kunt trekken van wat anderen van je zeggen.

Tips om je minder van anderen aan te trekken

Hoor jij weleens van vrienden, familie, je partner of collega’s dat je bepaalde zaken anders zou moeten aanpakken? Dan gaat dit je niet altijd in de koude kleren zitten. Wanneer jij je veel aantrekt van wat anderen zeggen of vinden, kan dit je in je dagelijkse leven of carrière veel stress opleveren. Deze stress kan een burn-out worden en het is belangrijk om dit te voorkomen. Probeer anderen aan te horen maar onthoud altijd dat jij zelf over je eigen leven bepaalt. Je hoeft niet naar de pijpen van anderen te dansen. Maak dit bespreekbaar door het gesprek met de ander aan te gaan. Wanneer je dit spannend vindt, kun je proberen om het aan te horen maar daarna meteen naast je neer te leggen.

Wil jij graag professionele ondersteuning om van je burn-out af te komen?

Het voelt tijdens een burn-out vaak alsof je er alleen voor staat. Niets is minder waar want je kunt vaak erg laagdrempelig professionele begeleiding tijdens je burn-out aanvragen. Woon je in Amsterdam en omgeving en ben jij op zoek naar een burn-out coach in Amsterdam? Dan staan er een aantal ervaringsdeskundigen en experts voor je klaar om je tijdens je herstelproces te ondersteunen. Wanneer je met een burn-out coach samenwerkt, kun jij je verhaal en gevoelens moeiteloos kwijt. Zij luisteren aandachtig naar je en kunnen je advies geven waar jij écht iets aan hebt. Iedereen met een burn-out is uniek en daarom werkt één gegeneraliseerde aanpak niet. Samen kijken jullie welke stappen je het beste kunt zetten om van je burn-out af te komen.

 

https://www.liberi.nl