Supportede.nl
Image default
Gezondheid

Praktische tips om lage rugpijn te verminderen

Lage rugpijn is een veelvoorkomende aandoening. Ongeveer 2,4 miljoen volwassen Nederlanders hebben chronische lage rugklachten. Gelukkig zijn er een aantal praktische tips die je kunt gebruiken om de klachten te verminderen. In dit blogartikel lees je meer over rugpijn, de oorzaken en hoe je lage rugpijn kunt masseren.

Hoe ontstaat lage rugpijn?

De oorzaken van lage rugpijn variëren, maar kunnen onder meer spierverrekking, verkeerde tiltechnieken, een slechte houding en langdurig zitten zijn. Massage is een van de beste manieren om lage rugpijn te verminderen en het bewegingsbereik te herstellen. Hier volgen enkele tips voor massage:

– Begin met lichte cirkelvormige strijkingen met de klok mee op het getroffen gebied.

– Kneed het gebied zachtjes met uw handen om de bloedstroom in dat gebied te bevorderen.

– Gebruik uw vingers of duimen om directe druk uit te oefenen op knopen of gevoelige plekken die u onderweg tegenkomt.

– Ga langzaam van het ene deel naar het andere tot u alle getroffen gebieden hebt gemasseerd.

– Eindig met zachte rekoefeningen die helpen bij het verbeteren van mobiliteit.

Massage bij een professional

Massage kan lage rugpijn helpen verminderen door strakke spieren los te maken, ontstekingen te verminderen en de doorbloeding van het gebied te verbeteren. Als u echter lijdt aan chronische of ernstige lage rugpijn, is het belangrijk medisch advies in te winnen voordat u een massage ondergaat. Massage is geen vervanging voor professionele medische zorg en mag alleen worden gebruikt als aanvulling op uw huidige behandelplan. Wilt u graag bij een professionele masseur gemasseerd worden? Ga dan naar Yules Masseert, de massage salon Rotterdam!

Wij hopen dat deze tips nuttig zijn geweest om de pijn in de onderrug enigszins te verlichten. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts voordat u aan een nieuw gezondheidsprogramma begint! Met een goede massage kunt u de pijn in uw onderrug aanzienlijk verminderen. Maak dus snel een afspraak bij een professionele massage therapeut.