Wat zijn visual work instuctions?

Visual work instruction, oftewel visuele werk instructies, zijn instructies die aan de hand van foto’s of tekeningen worden weergegeven. Er wordt dus niet of nauwelijks gebruik gemaakt van tekst. Door het gebruik maken van visual work instructions vermijd je onduidelijkheden op de werkvloer. Veel bedrijven hebben namelijk medewerkers in dienst die de Nederlandse taal niet of nauwelijks machtig zijn. Zij kunnen prima met zware machines werken, maar dit zal op een duidelijke en eenvoudige manier uitgelegd moeten worden. En daar komen visual work instructions goed van pas.

Visual work instructions kunnen cruciaal zijn bij een calamiteit

Als jouw onderneming beschikt over (zware) machines die alleen onder bepaalde veiligheidsvoorschriften gebruikt kunnen worden, dan kan het helaas voorkomen dat er zich wel eens een calamiteit zal voordoen. Uiteraard doe je er alles aan om het te vermijden, maar helaas is niet alles altijd te voorkomen. Stel dat er een ongeluk in je fabriek voorvalt waarbij een medewerker en een machine betrokken zijn. Iedereen zal dan moeten weten hoe ze de machine uit kunnen zetten en te hulp moeten schieten. Als er alleen medewerkers in de buurt zijn die geen Nederlands kunnen, dan heb je natuurlijk niets aan geschreven instructies. Visual work instructions komen dan goed te pas. Met duidelijke plaatjes wordt uitgelegd wat een medewerker moet doen.

Hoe maak ik deze instructies?

Natuurlijk kun je zelf aan de slag gaan met de instructies. Toch raden wij iedereen aan om dit door een professioneel en deskundig bedrijf te laten samenstellen. Zij hebben vaak jarenlange ervaring hierin en weten precies hoe ze duidelijk geschreven informatie omzetten naar plaatjes. Dus schakel een deskundig bedrijf in en dan weet je zeker dat je visual work instructies volledig en aan alle eisen voldoen.

https://ezfactory.nl/en/visual-work-instructions/