Supportede.nl
Image default
Zakelijk

Een nieuwe kin

De vorm van je gezicht is enorm van invloed op hoe je eruit ziet. Voor sommige mensen kan dit veel invloed hebben op zijn of haar zelfverzekerdheid. De kin speelt een een prominente rol in de vorm van het gezicht en hoe het gezicht er globaal uitziet. Daarom kiezen sommige mensen voor een kinverkleining of juist een kinvergroting. De operatie kan het gezicht van een klant aardig veranderen en er gaan dan ook veel consulten aan vooraf. Hierbij wordt er besproken wat de wensen zijn van de klant en wat er precies mogelijk is. Soms is een operatie aan de kin niet genoeg om het probleem van de klant te verhelpen, maar moet er een kaakcorrectie plaatsvinden. Deze operatie is een grotere ingreep dan een kincorrectie.

 

Voor de kincorrectie plaatsvindt, worden er eerst foto’s van de klant gephotoshopt om te laten zien hoe het eruit komt te zien na de operatie en de herstelperiode. Als het aan de wensen van de klant voldoet, kan de operatie definitief doorgaan. Na de operatie wordt de klant nog een dag opgenomen in de kliniek. Mochten er onverwacht complicaties ontstaan, dan kan er gelijk ingegrepen worden. Gedurende de herstelperiode, ook als de klant weer thuis is, zal hij vaak terug moeten komen voor controles. Het is namelijk belangrijk dat alles goed herstelt en de klant zijn kaak en kin zonder problemen kan gebruiken.

 

Bij een kincorrectie kunnen er complicaties ontstaan. Echter zijn deze zeldzaam. Een kincorrectie is een vrij makkelijke ingreep voor een professionele chirurg. De complicaties  kunnen een infectie of nabloeding zijn. Vaak zijn deze gemakkelijk te verhelpen als ze op tijd worden gesignaleerd bij de controles. Ook kunnen er extreem zeldzame complicaties ontstaan. Dat zijn de volgende: het implantaat verschuift, er ontstaat kapselvorming bij het implantaat, de klant ervaart een aanhoudend verdoofd gevoel in zijn of haar lip of de klant krijgt een verslapte spier bij de mond. Deze complicaties zijn meer ernstig, maar wederom zijn ze extreem zeldzaam.