Supportede.nl
Image default
Banen en opleidingen

Vacatures process operator: wat zijn dit en wat kun je ermee?

Als je een mbo opleiding hebt afgerond en je bent op zoek naar een baan, dan kun je bij de vacatures voor process operator kijken. In deze vacatures wordt vaak gevraagd naar een mbo niveau 2, 3 of 4 en als het je lukt deze baan te krijgen, dan ga je een mooie carrière tegemoet. Veel process operators groeien door naar functies zoals werkvoorbereider elektrotechniek of process managers. Als je bereid bent hard te werken, bij te scholen en veel te leren, dan heb je als process operator dus vele mogelijkheden.

 

Welke vacatures voor process operator zijn er?

Vacaturebanken zoals STAR hebben voldoende vacatures voor process operators beschikbaar die ongetwijfeld aansluiten bij jouw opleidingsniveau. Zo kun je zelf de verantwoordelijkheid krijgen over een machine en de manier waarop deze werkt, of je kunt de leiding krijgen over een groepje process operators die samen alle machines in een fabriek beheren. Wat ook de invulling is, je zal er zorg voor moeten dragen dat de processen goed verlopen, dat de eindproducten goed zijn en dat de machine te allen tijde optimaal werkt. Dit doe je vaak in ploegverband en je zal dus flexibel moeten zijn wat betreft je werktijden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen process operator A, B en C, waarbij A inhoudt dat je alleen een machine monitort en C inhoudt dat je ingewikkelde processen leidt en dat je andere process operators aanstuurt.

 

Zet de stap naar werkvoorbereider elektrotechniek

Als je een tijdje process operator C bent geweest, dan heb je ervaring in het leiden van een team en het nemen van verantwoordelijkheid over een project/process. Dat betekent dat een volgende stap als werkvoorbereider elektrotechniek voor de hand liggend is. Je zal dan waarschijnlijk wel wat bijscholing nodig hebben of misschien kun je beginnen als junior werkvoorbereider elektrotechniek zodat de opleiding voor je wordt geregeld. Hoe dan ook, in de baan werkvoorbereider elektrotechniek kun je vele kanten op. Je zorgt ervoor dat een project van begin tot eind goed verloopt, dus je bouwt contacten, kennis en essentiële ervaring op. Als je geduld hebt, je bent leergierig en je werkt hard, dan is dit een carrièrestap waar je geen spijt van zal krijgen.