Supportede.nl
Image default
Banen en opleidingen

Wilt u ‘gratis’ studeren of een cursus volgen? Dat kan!

U leest het goed: ‘gratis’ studeren of een cursus volgen kan echt. U kunt hier natuurlijk uitstekend gebruik van maken door een cursus of opleiding te gaan volgen die u echt leuk vindt. Er zijn zoveel mogelijkheden op het gebied van cursussen/opleidingen dat u door de bomen het bos niet meer ziet en dat is logisch. Om die reden geven we u in dit artikel een goede tip op het gebied van opleidingen/cursussen. We zullen u trouwens ook nog even uitleggen hoe dat nou precies zit met dat ‘gratis’ studeren, en wat u moet doen. 

Gebruik maken van het STAP-budget

Misschien heeft u er weleens van gehoord, veel mensen maken de laatste tijd gebruik van het STAP-budget. Het stap budget is een UWV-subsidie voor het opleiden/heropleiden van mensen boven de 18 jaar. Niet alleen kunnen mensen zichzelf omscholen naar een nieuw beroep, mensen kunnen zich ook specialiseren in het beroep wat zij doen aan de hand van een cursus of opleiding. Per jaar heeft u €1000 STAP-budget, dit budget kunt u besteden aan één opleiding. Om te bepalen of u in aanmerking komt voor het STAP-budget hanteert het UWV bepaalde voorwaarden, deze voorwaarden kunt u terugvinden op de website van het UWV.

Opleiding volgen

Personal trainer worden? Pak uw kans!

Nu is dus het moment om een fitvak opleiding te volgen en personal trainer te worden. Mits u binnen de voorwaarden van het UWV past kunt u gratis een opleiding volgen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de fitnesstrainer A opleiding te volgen. Hiervoor heeft u niet eens een vooropleiding of enige voorkennis voor nodig. De opleiding zal u zo’n 4 maanden kosten. Na 4 maanden bent u officieel fitnesstrainer en neemt u een NL-actief certificaat in ontvangst.

Enthousiast geworden?

Bent u na het volgen van uw ‘gratis’ opleiding tot fitnesstrainer A enthousiast geworden? Dan kunt u doorstuderen. Kies er bijvoorbeeld voor om uw kennis uit te breiden met een fitnesstrainer B opleiding of een internationaal erkende NASM opleiding. Ook kunt u ervoor kiezen zich te specialiseren in bepaalde onderdelen van het vak. Kies bijvoorbeeld voor een cursus bootcamp geven of verdiep u in het worden van een yoga trainer. Meer dan genoeg ruimte om u te specialiseren na het volgen van de fitnesstrainer A opleiding. Vergeet niet dat u meermaals gebruik kunt maken van het STAP-budget. Ieder jaar heeft u 1 keer de kans gebruik te maken van het STAP-budget, het zou zonde zijn als u het niet doet.