Kelderlekkage; wat nu?

Vocht in uw kelder is eigenlijk nooit een goed teken en kelderlekkage – indien onbehandeld – kan grote schade aanrichten. Als u het op tijd door heeft, dan kan het nog vrij gemakkelijk door een vakman zoals Van de Vossenberg uit Ysselsteyn worden opgelost. Komt u er pas later achter, dan zal u na de reparatie ook de schade van schimmels en zwammen moeten laten verhelpen. In het ergste geval en als u uw kelder lekkage een lange tijd negeert, tast het uw draagconstructie aan en dat levert onveilige situaties op. Als u een kelderlekkage aantreft, dan is het dus zaak om direct actie te ondernemen. Hier leest u wat u dan moet doen.

Schakel een specialist in

Er zijn verschillende oorzaken voor kelderlekkage in Ysselsteyn of elders in Nederland. En elke oorzaak heeft een andere oplossing. Een specialist zal uw kelder eerst inspecteren en aan de hand van de oorzaak een passende behandeling aanbieden. U kunt ook zelf al enigszins beoordelen wat er aan de hand is in uw kelder.

  • Vocht aan de onderkant van uw muren duidt op optrekkend vocht. Uw stenen zuigen het grondwater op omdat uw woning geen onderkapping heeft. De oplossing voor dit type kelderlekkage is om de muren te injecteren met een waterafstotende gel.
  • Ontstaan uw vochtplekken juist op willekeurige plaatsen op de muren, dan komt dat vaak door doorslaand vocht. Uw muren zijn op plekken defect geraakt en dus niet meer waterdicht. Dit probleem wordt opgelost door middel van een kelderafdichting.
  • Ook hoog grondwater kan voor problemen zorgen. Dat ziet u doordat uw muren droog zijn maar uw kelder blank staat bij slecht weer. Hier is een afwateringssysteem vaak de beste oplossing.

Laat het niet zo

De specialisten bij Van Den Vossenberg zullen u ongetwijfeld exact kunnen vertellen wat er aan de hand is. Laat uw kelderlekkage snel oplossen. Doet u dat niet, dan kan het vocht ernstige schade aanrichten aan uw woning.

https://vossenbergbv.nl/