Supportede.nl
Image default
Aanbiedingen

De verschillen tussen plisségordijnen en vouwgordijnen

Raambekleding speelt een grote rol in het geheel van je woninginrichting. Ze voegen een fijne sfeer toe aan het interieur dat je voor je hele ruimte hebt uitgezocht. Vaak zijn er bij het kiezen van de juiste raambekleding bepaalde dingen waarmee je rekening moet houden. Als het gaat om de keuze tussen raambehandelingen, helpt het kiezen hiervan bij het geven van een opgeruimde aanblik. Bij het maken van de juiste keuze in raambekleding gaat het erom wat je wilt, dat kan zijn in termen van de uitstraling, de hoeveelheid licht die binnengelaten wordt, enz. Het kan zelfs afhangen van het soort plaats waar je woont, of het ergens extreem vochtig of extreem koud is.

Er zijn verschillende factoren die je beslissing kunnen beïnvloeden. Twee populaire soorten raambekleding die vaak gekozen worden om lichtinval tegen te gaan zijn plisségordijnen met honinggraatstructuur en vouwgordijnen. Hoewel ze op elkaar lijken, zijn ze toch uiterst verschillend. Inzicht krijgen in deze soorten raambekleding helpt bij het maken van de juiste keuze, het helpt je te ontdekken wat je wilt, wat je mooi vindt en waar je op moet letten.

Wat is het verschil tussen vouwgordijnen en plisségordijnen?

Als het om raambekleding gaat zijn er verschillende mogelijkheden om uit te kiezen, maar het kiezen van de juiste hangt niet alleen af van het uiterlijk, maar ook van het doel dat het dient. Als het gaat om de keuze tussen vouwgordijnen en plisségordijnen, kunnen ze niet van elkaar verschillen. Ze mogen er dan hetzelfde uitzien, maar hun constructie en hun eigenschappen zijn uiterst verschillend. Ze dienen verschillende doelen, maar laten je toch genieten van die eenvoudige, schone, opgeruimde aanblik.

Plisségordijnen

Plisségordijnen met honingraatstructuur zijn isolerende raambekleding met een honingraatstructuur, deze honingraatstructuur helpt om warmte op te vangen en de omringende ruimte goed geïsoleerd te houden. Hun veelzijdigheid is het meest gewild. Het grootste voordeel dat deze soort plisségordijnen bieden is hun eigenschap om de temperatuur binnenshuis tot op zekere hoogte te matigen. De honingraat constructie van de raambekleding werkt als een barrière tussen het raam en de woonruimte.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen daarentegen zijn raambekledingen die ook gemaakt zijn om de harde stralen van de zon te verminderen. Ze lenen zich niet alleen met een mooie geschiedenis maar ook met een mooie stijl. Ze zijn in de volksmond bekend om hun traditionele stijl. Hun constructie lijkt erg op die van plisségordijnen maar wat ze zo apart maakt is hun vouwbare stof die een rustig en luxueus uiterlijk aan je ramen geeft. Wat is het eerste dat in mensen opkomt als je aan vouwgordijnen denkt? Het is de luxueuze vormgeving die ze bieden. Met hun ontwerp kun je ofwel de hoeveelheid licht die de ruimte binnenkomt filteren, ofwel zonlicht tegenhouden.

 

https://www.raamdecoratie.com