Supportede.nl
Image default
Alarmsysteem

Lockpicking is superhandig mocht je jezelf buitensluiten

Omdat de mensen om mij heen weten dat ik altijd in de weer ben met sloten, vragen zij mij altijd om advies wanneer ze bezig zijn met de beveiliging van hun huishouden. De reden dat ik me hiermee bezighoudt is niet omdat ik als bijbaantje wat extra bijverdienen tijdens de nachtelijke uren.

Maar omdat de mechanische beveiligingswereld van sloten en dergelijke maar altijd heeft gefascineerd. Omdat mensen dat van een weten en weten dat ik altijd lockpicks bij me draag. Vragen zij mij dus altijd om advies wanneer ze op zoek zijn naar een goed slot.  

 

Ware betrouwbaarheid van sloten

Het zal je echter verbazen dat veel sloten echter niet zo goed zijn als dat je denkt.

Soms is het zelfs het geval dat hoe nieuwer het slot des te makkelijker het open gaat. Dit komt omdat nieuwe sloten van binnen allemaal heel goed functioneren. Oudere sloten zijn vaak wat stroever waardoor het lastiger is om ze te openen met lockpicks.  

 

Help, ik heb mezelf buitengesloten!

Ook krijg ik regelmatig een telefoontje wanneer iemand zich heeft buitengesloten of wanneer iemand er zijn sleutel kwijt is van de fiets. In dit soort gevallen kan het nog wel best wel eens handig zijn om iemand te kennen die zich bezighoudt met sloten en andere mechanische beveiligingsystemen.

In het geval van het verliezen van een fiets sleutel is het helemaal handig omdat fiets sloten redelijk makkelijk te openen zijn zonder schade toe te brengen aan het slot. Je kunt je na dus gewoon gebruik maken van het slot als je de sleutel terug vindt. Dit is dus uitermate handig omdat in de meeste gevallen je de fiets sleutel na verloop van tijd opeens weer terugvindt in een verloren broekzak of iets dergelijks.  

 

https://forum.viva.nl/thuis/buitengesloten/list_messages/213749

Gerelateerde artikelen

Een alarmsysteem met directe verbinding naar de meldkamer