Supportede.nl
Image default
Mode en Kleding

In 3 stappen naar het perfecte sport BH

In 3 stappen naar het perfecte sport BH

Het dragen van een sport bh bevordert niet alleen je sportprestaties, maar is ook goed voor je gezondheid. Tijdens een hevige inspanning krijgt je lichaam namelijk het nodige te verduren. Door het dragen van een goede sport bh, zal je merken dat de eventuele schokken die bij onder andere het hardlopen door je lichaam worden geschoten door je sport bh voor het grootste deel worden geabsorbeerd. Toch kiezen veel vrouwen ervoor geen sport bh te dragen. De meest voorkomende reden is dat het niet fijn zit. Dat klopt natuurlijk ook deel, maar het is ook een kwestie van gewenning. Een nieuwe broek zit immers ook niet direct lekker. Door deze 3 stappen te volgen vind jij het perfecte sport bh.

De juiste maat

Het klinkt vanzelfsprekend, maar helaas wordt er vaker dan je aanvankelijk zult denken gekozen voor de verkeerde maat. Het is daarom verstandig je borsten op te laten meten en op de bh maattabel te kijken welke maat sport bh jij nodig hebt. Dit kun je doen in bijna iedere sportzaak, maar als je het fijner vindt zelf te doen, dan kan dit natuurlijk ook. Het enige wat je nodig hebt, dat is een meetlint. Je meet vervolgens eerste omtrent vlak onder je borsten en vervolgens op je borsten, ter hoogte van je tepels. Met deze twee getallen kun je vervolgens eenvoudig online in de bh maattabel zien welke maat jij nodig hebt. 

Type BH

Net als bij normale BH’s, vind je ook bij sport bh’s allerlei verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een voorgevormde bh als je dit fijn vindt, maar behoort ook een bh zonder beugel tot de mogelijkheden. Wel is het goed rekening te houden met de soort inspanning welke je gaat verrichten in combinatie met de grote van je cup. Wanneer je namelijk een grotere cupmaat hebt en je bent voornemen een flink eind te gaan hardlopen, dan kan het zijn dat er wat extra ondersteuning in de vorm van een bh met beugel noodzakelijk is.

Budget

Uiteraard hangt overal een prijskaartje aan. Wel is het belangrijk niet te bezuinigen op bepaalde zaken omdat je hier later alleen maar last van kunt krijgen. Je kunt dus beter kiezen voor een bh die voldoet aan als je praktische eisen, dan dat je kiest voor een sport bh die er prachtig uitziet.