Supportede.nl
Image default
Energie

Factoren die de opbrengst van een zonnepaneel beïnvloeden

De efficiëntie van uw zonnepanelen is een van de factoren die de opbrengst zonnepaneel beïnvloedt. Terwijl het wattage u kan vertellen wat uw zonnepaneel kan opleveren onder ideale omstandigheden, vertelt efficiëntie u hoeveel zonlicht uw zonnepaneel kan omzetten in elektriciteit die u in uw huis kunt gebruiken. Als uw zonnepaneel bijvoorbeeld een efficiëntie van 13 procent heeft, betekent dit dat 13 procent van het zonlicht dat op uw zonnepaneel valt, wordt omgezet in het vermogen dat u nodig heeft om brood te roosteren of een was te doen. De efficiëntie van zonnepanelen kan worden beïnvloed door een paar variabelen zelf, die deze kunnen temperen of versterken. Binnen de zonnecellen zelf kan er variatie in efficiëntie zijn op basis van hoe reflecterend de cellen zijn. Minder reflecterende cellen kunnen meer zonlicht opvangen en gebruiken in plaats van het terug de ruimte in te kaatsen. Het gebied rond uw zonnepaneelsysteem op het dak kan ook uw efficiëntie nummers veranderen. De meest voorkomende omgevingsfactoren die efficiëntie kunnen ondermijnen zijn; Schaduw door nabijgelegen bomen of andere gebouwen, overmatige bewolking, overmatig vuil, stof en vervuiling

dikke lagen sneeuw, enz.

Waar u woont heeft invloed op de opbrengst zonnepaneel

Waar u woont heeft een grote invloed op hoeveel energie uw zonnepanelen kunnen produceren, de opbrengst zonnepaneel.. Daarom werden zonnepanelen voor het eerst toegepast op zonnige plaatsen. Hoe meer toegang tot de zon uw zonnepanelen hebben, hoe meer yield een zonnepaneel heeft. Terwijl sommige gemeenten op de noordelijke breedtegraden gemiddeld minder dan 4 uur zonlicht per dag krijgen, kunnen andere meer dan 7,5 uur krijgen. Uiteraard hoe meer zon, hoe beter. Maar het is nog steeds mogelijk om te genieten van de voordelen van zonnepanelen, zelfs in plaatsen in het noorden.

De richting waarin uw zonnepanelen staan, is een factor

Dit is een andere variabele in zonne-output die nauw verband houdt met de algemene locatie van uw huis en ook met eventuele schaduwfactoren. Het algemene idee hier is ook redelijk intuïtief. Als uw zonnepanelen in een richting worden geplaatst die het meeste zonlicht ontvangt, geeft u ze de beste kans om van die zonne-energie te profiteren. Of de beste richting voor uw zonnepanelen naar het zuiden of westen is, hangt af van een paar verschillen in zowel de fysieke ruimte of uw dak en de omgeving, als van hoe uw nutsbedrijf zijn elektriciteitstarieven structureert.