Supportede.nl
Image default
Aanbiedingen

Met een LED highbay is geen enkel plafond te hoog

Met een LED highbay is geen enkel plafond te hoog

Dat een paar eenvoudige plafonnières uit een willekeurige doe-het-zelfzaak of bouwmarkt onvoldoende zijn om een grote ruimte met een hoog plafond te verlichten, hoeven we jou waarschijnlijk niet uit te leggen. Je vraagt je nu misschien af: ‘maar wat heb ik dan nodig om een dergelijke ruimte goed verlicht te krijgen?’. In deze blog zullen we uitleggen waarom een LED highbay in zo’n situatie – grote ruimte, hoog plafond – ideaal is. Want met een LED highbay is geen enkel plafond te hoog. Lees snel verder!

 

Lamp met een gigantische lichtopbrengst

Een LED highbay is een lamp met een gigantische lichtopbrengst. En met gigantisch bedoelen we ook écht gigantisch. Een LED highbay kan namelijk maar liefst 130 lumen per watt produceren. Dit is ruim acht keer zo veel als een standaard gloeilamp (15 lumen per watt). LED highbays produceren dus ontzettend veel licht dat ook nog eens vrij fel is. Zo heb je een ruimte met een hoog plafond, zoals een fabriekshal of een magazijn bijvoorbeeld, binnen no-time voldoende verlicht. Wist je trouwens dat LED highbays ook wel UFO lampen worden genoemd? Dit komt omdat de lampen door het felle licht, maar ook de vorm lijken op een echte UFO. Wees niet bang, er komen geen groene mannetjes uit!

 

Hoe hoog is jouw plafond?

LED highbays zijn te koop in verschillende wattages. Hoeveel watt jij in jouw specifieke geval precies nodig hebt, hangt onder meer af van de hoogte van het plafond. Zo zal een hoger plafond meer watt vereisen dan een wat lager plafond. Ervan uitgaande dat een standaard LED highbay 130 lumen per watt produceert, kun je stellen dat een lamp van 100 watt een lichtopbrengst van 13.000 lumen heeft. Want 100 watt x 130 lumen = een lichtopbrengst van 13.000 lumen in totaal. Zoals te lezen valt op de website van ledlichtstunter.nl, is een dergelijke lamp geschikt voor plafonds tussen de vier en zes meter hoog. Is het plafond echter tien meter hoog of zelfs nog hoger? Dan doe je er goed aan om een LED highbay aan te schaffen van 240 watt, met andere woorden 31.200 lumen. Ontdek zelf welk wattage jij precies nodig hebt.

 

https://www.ledlichtstunter.nl/