Een urenstaat bijhouden als beginnend ondernemer

Wanneer je van plan bent een eigen onderneming te starten kan dit voor vele een erg spannende tijd zijn. Er zijn duizend en één dingen waar je rekening mee moet houden en soms voelt het alsof je er niet klaar voor bent. Een onderneming starten is dus voor vele een spannende tijd en je kan soms dingen vergeten. Om deze reden hebben we deze blog geschreven, zodat je net dat ene ding niet vergeet. Lees hieronder snel verder!

De website

Tegenwoordig is het van belang dat een onderneming online vindbaar is. Een eigen onderneming begint dan vaak ook online. Je moet een website hebben en je moet vindbaar zijn op social media. Je moet een logo maken, een merknaam bedenken en een huisstijl hanteren voor je website en social media kanalen. Door dit goed te doen kan je ervoor zorgen dat je professionele uitstraling hebt. Voor bepaalde zaken kan je altijd mensen inhuren, maar dit kost natuurlijk ook weer extra geld.

De marketing

Marketing is tegenwoordig een van de belangrijkste factoren als het aankomt om vindbaar te zijn en je doelgroep te bereiken. Door social media goed in te zetten kan je al gratis mensen bereiken. Als je dit proces wilt versnellen kan je ook gebruik maken van advertenties en de website vindbaar maken door de content te optimaliseren.

Hou je urenstaat bij

Als ondernemer of als zzp’er is het belangrijk om je urenstaat bij te houden. Zo weet je precies hoeveel je gewerkt hebt en hoelang een bepaalde taak je gekost heeft. Zo kan je voor jezelf een overzichtelijk overzicht krijgen van de afgeronde taken. Door gebruik te maken van een urenstaat  kan je werkzaamheden ook beter plannen.

https://keeping.nl/urenstaat