Binnenzonwering als verduistering en decoratie

Een binnenzonwering kan bestaan uit verschillenden soorten raambekleding die functioneert als zonwering. Op warme dagen houdt u hiermee het klimaat in uw woning aangenaam en beschikt u over decoratieve raamdecoratie. Op zoek naar goedkope binnenzonwering in Ede? Lees hieronder meer over de verschillende soorten binnenzonwering.

 

Binnenzonwering in Ede

Vindt u het belangrijk dat een binnenzonwering goed past bij het interieur van uw woning, dan heeft een binnenzonwering ideaal gesproken een decoratieve functie. Daarnaast zorgt een zonwering voor betere isolatie van uw huis. Benieuwd welke soorten raambekleding gebruikt kunnen worden als zonwering? Hieronder volgen enkele veelvoorkomende soorten.
 

Jaloeziën

Jaloezieën zijn in de meeste huishoudens wel te vinden en worden al jaren lang gebruikt. De populariteit van deze raambekleding komt door het praktische gebruik. De lichtval is op ieder moment eenvoudig te reguleren. Daarnaast zijn jaloezieën verkrijgbaar in verschillende materialen, maten en kleuren. Zo zijn er bijvoorbeeld uitvoeringen van aluminium, hout of PVC.
 

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn afgezien van de zonwerende functie ook geschikt als verduistering. Hierdoor is deze raambekleding perfect voor de slaapkamer. U kunt ook kiezen voor transparante rolgordijnen of decoratieve uitvoeringen met een motief. Ook zijn rolgordijnen in vele kleuren verkrijgbaar, zodat u de gordijnen goed kunt integreren met uw interieur.
 

Lamellen

Lamellen worden ook wel gezien als verticale jaloezieën. De verticale lamellen kunnen 180 graden worden gedraaid waarmee u het zonlicht tegenhoudt of juist binnenlaat. Als de zon helemaal niet schijnt kunt u de lammelen een kant op laten richten zodat het lamelgordijn niet opvalt. Lamelgordijen zijn met name geschikt voor grote raamoppervlakken.
 

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn vanwege de warme uitsraling een sfeervolle toevoeging aan het interieur. Anders dan rolgordijnen vallen vouwgordijnen trapsgewijs naar beneden. De gordijnen zijn doorgaans gemaakt van polyester of katoen en verkrijgbaar in verschillende stijlen. Ook bij vouwgordijnen kunt u kiezen voor verduisterende of transparante gordijnen. Semi-transparante uitvoeringen zijn ook mogelijk.
 

Shutters

Shutters bestaan uit makkelijk verstelbare horizontale latten. Net als bij lamellen heeft deze raambekleding als voordeel dat de lamellen het zonlicht weren maar ook de gewenste hoeveelheid lichtval doorlaten. Shutters zijn bovendien geschikt voor kleinere raamoppervlakken.
 

Plisségordijnen

Plisségordijnen kunnen een mooie toevoeging zijn aan uw interieur. De gordijnen zijn strak gevouwen en hebben een sfeervolle uitstraling. Wat plisségordijnen populair maakt is het top/down en bottom/up systeem. Deze mechaniek maakt het mogelijk om op elk moment zelf te bepalen welk deel van het raam u graag wilt bedekken.

Bent u op zoek naar binnenzonwering in Ede? Lees ook binnenzonwering Ede