Met betonnen megablokken uw ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden

Al ruim twintig jaar is Cementbouw, een belangrijke producent en leverancier van materialen en grondstoffen aan de bouw en infra in Cruquius, actief op het gebied van recycling. Het recyclen van bouw- en sloopafval gebeurt onder de naam Cementbouw Recycling. Deze tak heeft in de loop der jaren een compleet proces ontwikkeld waarbij bouw- en sloopafval vanuit de samenleving in gecertificeerde, secundaire grondstoffen worden omgezet. Betonnen megablokken maken daar een belangrijk deel van uit. Het streven van het bedrijf is vrijkomende materialen in de toekomst volledig te kunnen hergebruiken.

Een economisch én ecologisch verantwoorde oplossing

Het betongranulaat, menggranulaat en de betonnen megablokken die deze recyclingspecialist in bouw en infra produceert, helpen de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. De megablokken, ook wel legioblokken genoemd, bestaan voor honderd procent gerecycled beton of betongranulaat. Dit maakt de blokken zeer duurzame producten. Bovendien gaan ze lang mee en kunnen ze diverse keren worden hergebruikt. Betonnen megablokken zijn zo een betaalbare oplossing, waarmee u niet alleen een economisch, maar ook een ecologisch verantwoorde oplossing in huis haalt.

Een ononderbroken cirkel

De in Cruquius gevestigde recyclingspecialist bespaart met zijn activiteiten flink op primaire grondstoffen. Middels het afbreken, afzeven en wassen van puin kunnen er gecertificeerde producten met ook nog eens een zeer hoge sterkte worden vervaardigd. Op het oog nutteloos lijkende oude betonconstructies krijgen zo een tweede leven. Ook de betonnen megablokken zelf kunnen weer opnieuw tot granulaat verwerkt worden: zo ontstaat een geheel ononderbroken cirkel.

Focus op innovatie

Cementbouw Recycling levert als onderdeel van Cementbouw uitsluitend kwalitatief hoogwaardige producten aan bouw en infra. Met ruim twee decennia ervaring op het gebied van recycling mag het bedrijf zich een specialist op dit gebied noemen. Dit weerhoudt het er echter niet van om altijd de nieuwste innovaties na te streven en op zoek te blijven naar verbeteringen in het proces. Van stilstand is bij deze professional geenszins sprake.