Supportede.nl
Image default
Dieren

hoe zorg je ervoor dat katten en honden samen kunnen wonen

Samenwonen, voor de mens is het enorm lastig. Maar niet alleen de mens ervaart moeite in het samenwonen met anderen, ook honden en katten kunnen het soms samen enorm zwaar hebben. De hond en kat zijn namelijk in sommige opzichten enorme tegenpolen. Toch zijn er talloze gevallen waar honden en katten prima naast elkaar kunnen wonen. In dit artikel lees je daarom allerlei tips om je hond en kat vreedzaam samen kan laten wonen.

 

De eerste tip die wij u kunnen geven is om zoveel mogelijk de honden en katten hun ding te laten doen. Deze dieren kunnen vaak heel goed zelf een band scheppen. In het begin kan het lijken alsof de twee elkaar totaal niet kunnen vinden. Maar naderhand blijkt vaak uit dat de twee prima naast elkaar kunnen leven. Het veel bemoeien tussen beide kan alleen maar tot meer irritaties leiden tussen de twee dieren.

 

Een andere manier is om de nieuwste huisbewoner van de twee wat meer op sleeptouw te nemen wanneer deze het zwaar heeft. Dit doe je door het diertje zoveel mogelijk op zijn of haar gemak te laten voelen. Een van de manieren om dit te doen is door af en toe wat meer aandacht te schenken. Je kan ook het diertje ondersteunen.

 

De laatste tip is voor beide dieren wat aankopen te doen waardoor ze zich meer thuis gaan voelen. Je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld een hondenmand en kattenbak. Andere goede voorbeelden zijn speeltjes voor de honden en katten. De dierenwinkel Gouda bij jou om de hoek is hier een goed voorbeeld voor. Je kan ook kijken bij een online dierenwinkel.

http://bonqers-dierenwinkel.nl/