Supportede.nl
Image default
Dienstverlening

De Voordelen van Therapie

Of het nu individueel, als een Koppel of als een familie is, het therapeutisch proces verbetert de kwaliteit van je leven en relaties. Al vele jaren hebben mensen hun leven verbetert met therapie. In de meest primitieve vorm van het woord, is therapie de behandeling van een kwaal.

Daarom hangt er vaak een stigma rond de mensen die in psychotherapie zijn. Men kan denken dat therapie hoort bij diegenen die een serieuze mentale ziekte hebben, maar dit is een grote misvatting. Het feit dat iemand zijn of haar huidige situatie wilt verbeteren of zijn of haar doelen wil bereiken kan echt voordelig zijn door deel te nemen in het therapeutisch proces.

De beslissing om in therapie te gaan heeft een grote persoonlijke betekenis. Als een persoon op dit punt komt, hebben ze hun ingeboren waardegevoel om een investering te maken in het verbeteren van hun levenservaring gevonden. Toch is de kost van deze investering ontmoedigend voor vele personen.

Het is geen toeval dat we het uitgeven van ons inkomen aan materiële dingen kunnen rechtvaardigen in een poging om anderen in hun leven te behagen. Dit spreekt voor onze innerlijke druk om voldoening te halen uit de goedkeuring van anderen, maar geeft ons weinig voor onszelf.

Veel personen die op dit moment niet tevreden zijn over de kwaliteit van hun leven of relaties hebben een blokkade om niet in therapie te gaan. Ze kunnen denken dat dit enkel nodig is als ze bezwijken onder de zwakte. Anderen kunnen ook het voordeel van een volledige vreemde vertrouwen om in conversatie te gaan over gevoelige problemen die ze op dit moment meemaken in vraag stellen. Terwijl deze manier van denken over therapie vaak voorkomen, kunnen ze meehelpen aan de problemen die men tegenkomt in het leven. 

Therapie is een investering in jezelf, je familie en relaties. Een voorbeeld is het val van een emotioneel verstoord kind. Een ouder of voogd kan de tekenen van depressie, woede of angst herkennen en een Xbox kopen om deze problemen of gedragingen om te zetten. Het wordt vaak wel verwelkomt door het kind, maar de investering is slechts tijdelijke therapie voor een kind.

In zijn of haar sessies, zal hij of zij deze problemen aanpakken en een betere mogelijkheid ontwikkelen om de zelfvernietigende gedachten om te zetten en te werken aan de huidige problemen.

Bezoek onze website – Depsycholoog.nl/nijmegen/

https://www.depsycholoog.nl/nijmegen/

Gerelateerde artikelen

Dit schoonmaakbedrijf uit Breda heeft alles in huis voor een vlekkeloze dienstverlening

Je auto verkopen in Breda was nog nooit zo makkelijk en ging niet eerder zo snel!

Samen met andere singles leuke singlereizen ondernemen