Supportede.nl
Image default
Dienstverlening

De techniek achter zonneboiler verwarming

Zonnepanelen wekken elektriciteit op voor de zonnecollectoren van een zonneboiler verwarming. Het verwarmde water kun je gebruiken als warm kraanwater of water om mee te douchen. Zowel zonnepanelen als zonneboilers zijn bij dé specialist op dit gebied, HRsolar, verkrijgbaar. Het bedrijf focust zich al sinds 2002 op het verbinden van de energie van de zon met innovatieve technologieën. Dag in, dag uit wordt er door de experts die bij deze fabrikant werkzaam zijn gesleuteld aan verdere ontwikkelingen. De systemen worden ontworpen en geproduceerd in Nederland. Kies je voor zonneboiler verwarming van deze fabrikant, dan maak je een slimme keuze. Hoe werkt dit systeem precies?

De zonnecollectoren en het voorraadvat

Het systeem van zonneboiler verwarming wordt ten eerste gevormd door zonnecollectoren, die nog maar al te vaak met zonnepanelen worden verward. Zonnecollectoren bevatten een systeem van buizen waarin zich een speciaal soort vloeistof bevindt. Deze wordt door de zon verwarmd en vervolgens naar de boiler vervoerd. Het tweede belangrijke onderdeel van het systeem is de zonneboiler zelf. Dit vat is gevuld met leidingwater, dat door de buizenvloeistof verwarmd wordt.

Zonneboilers op bewolkte dagen

Veel woningbezitters die zonneboiler verwarming overwegen, vragen zich af hoe het met het rendement van een zonneboiler op winterse dagen zit. Uiteraard zul je op zonnige dagen meer kunnen profiteren van warm water van de zon. Om in de winter toch warm water door zonne-energie te kunnen gebruiken, is er de naverwarmer, die vaak een cv-combiketel is. Tegenwoordig beschikken de meeste woningen hierover. 

Wat is het rendement van een zonneboiler?

Over het rendement van een zonneboiler hoef je je geen zorgen te maken; vaak is de investering een stuk sneller terugverdiend dan wordt gedacht. Zeker gezien het feit dat aardgas de komende jaren flink in prijs zal stijgen, zal het rendement alleen maar aantrekkelijker worden. Ten opzichte van een elektrische boiler levert de zonneboiler nu al een grote besparing. Elektrisch verwarmen is namelijk duurder dan met gas verwarmen.

Ga langs bij een van de dealers

Heeft u interesse in een zonneboiler? Neem dan contact op met HRsolar of breng een bezoek aan een van de dealers in het land. De contactgegevens vindt u op de website van deze winkel. De medewerkers staan u graag te woord.