BIM-modelleren is een praktische oplossingen voor alle bouwprofessionals

BIM-modelleren is ideaal om verbeteringen aan te brengen in het bouwproces. De lijst van hoe BIM 3D-modelleringssoftware het bouwproces verbetert blijft maar groeien. Het is dan ook zo dat deze technologie veel aandacht krijgt en voortdurend verder ontwikkeld wordt. In de praktijk vinden alle bouwprofessionals voordelen in BIM, ook wel building information model of het bouwwerkinformatiemodel genoemd. Er ontstaat een model uit BIM-modelleren, welke kan worden aangevuld met gedetailleerde aantekeningen voor specifieke projectfases.

BIM-modelleren biedt voordelen voor alle bouwspecialisten

Bij een bouwproject zijn veel partijen betrokken, zeker wanneer er gekeken wordt naar de complete levenscyclus van een gebouw. BIM-modelleren biedt voordelen voor alle bouwprofessionals die betrokken zijn bij het proces. Zo kunnen bouwvakkers BIM gebruiken voor belastinganalyse, kan de bouwvoorman het bouwschema voor verschillende secties of verdiepingen bekijken en kan de projectmanager inzoomen op de structurele ondersteuningen en kijken hoe het sanitair en elektrisch werk in het ontwerp passen. Uiteindelijk doet iedere professional voordeel met het model uit BIM-modelleren. Veel verschillende teams kunnen de digitale modellen bekijken zonder de verschillende elementen van het project te verstoren.

Ervaar de voordelen voor de inkoop

Om het bouwproces snel en efficiënt te laten verlopen, is het vanzelfsprekend belangrijk dat de juiste materialen tijdig worden ingekocht. In de praktijk komt het nogal eens voor dat er te veel materialen in worden gekocht, waardoor er uiteindelijk vaak verspilling ontstaat. Zonde van het geld, zeker wanneer u zich bedenkt dat dit voorkomen kan worden door een professional in BIM-modelleren, zoals MAX BIM Solutions in te schakelen. Deze specialist maakt met speciale software nauwkeurig een virtueel model van het gebouw, zodat bestellingen voor materialen uiterst nauwkeurig zijn en aan het einde van het bouwproject geen materiaal wordt verspild. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u nader kennismaken met MAX BIM Solutions? U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen voor informatie, een offerte of een gedegen advies.

https://max-bimsolutions.com/