Supportede.nl
Image default
Banen en opleidingen

9 dingen die u moet weten voordat u een nieuw bedrijf start

werk zoeken

Velen dachten eerder dat het erg moeilijk was om een ​​baan te vinden, dus gingen ze akkoord met wat ze ook kregen zonder onnodige vragen te stellen. Tegenwoordig kiezen mensen hun carrièrepad zorgvuldiger. Ze weten dat ze ervoor moeten zorgen dat ze als waardevolle werknemers worden behandeld voordat ze bij een bedrijf komen.

Als je een nieuwe functie krijgt aangeboden, bespreek je deze negen belangrijke punten met je HR-manager voordat je het contract ondertekent.
1. Vraag om voordelen

Het is erg belangrijk om te weten wat er in het voordeelpakket zit. Als de voordelen niet aantrekkelijk klinken, is dit misschien niet het bedrijf waarvoor u zou willen werken. Vraag zeker naar de ziektekostenverzekering en wat deze precies dekt. Tegenwoordig zijn doktersdiensten duur en het is belangrijk om te weten dat er iemand is die voor u kan zorgen als u ziek wordt.

2. Vraag of je het salaris kunt bespreken

Het komt vaak voor dat de hoogte van het salaris bespreekbaar is. De meeste werkgevers zullen u dit niet rechtstreeks vertellen, omdat het in hun eigen belang is u zo min mogelijk te betalen. Je moet het zelf uitzoeken – loop gewoon naar boven en vraag het. Je weet tenslotte nooit of je het niet probeert. Ook zult u misschien aangenaam verrast zijn door het antwoord. Als de werknemer de werkgever iets te bieden heeft, kan in veel gevallen het salaris worden besproken.
3. Vraag naar andere voordelen

Bedrijven moeten tegenwoordig meer bieden dan fatsoenlijke salarissen en standaard secundaire arbeidsvoorwaarden. Hoe meer voordelen, hoe aantrekkelijker de baan. Daarom moet u nagaan of er nog andere voordelen zijn waarvan u niet op de hoogte bent. Dit kan van alles zijn, van flexibele uren tot vrijdagfeesten en betaalde weekenden. Het belangrijkste is om te leren over opleidings- en promotiemogelijkheden.

4. Vraag naar vakantie

Vergeet ook dit punt niet te verduidelijken. U moet weten of u ooit de mogelijkheid zult hebben om met dit bedrijf op vakantie te gaan. Bij sommige organisaties kun je onbetaalde vrije dagen opnemen, bij andere kun je betaald verlof aanbieden nadat je er een bepaalde tijd aan hebt gewerkt. Vraag ook wat er gebeurt met de ongebruikte weekenden – kun je ze volgend jaar meenemen of zullen ze doorbranden?
5. Vraag wat medewerkers van het bedrijf vinden

U kunt veel over een bedrijf leren door te luisteren naar wat voormalige en huidige werknemers erover te zeggen hebben. Als het een goede organisatie is, kan de HR-manager je gemakkelijk vertellen wat het personeel van het bedrijf vindt. Hij zal je zelfs uitnodigen om met iemand van het team te chatten. Als je ziet dat werknemers dit bedrijf leuk vinden, is de kans groot dat je hier ook met plezier zult werken.
6. Vraag om beloningen

Sommige bedrijven belonen werknemers met bonussen voor goed werk, extra verantwoordelijkheden en overwerk. Kijk of het bedrijf het aanbiedt, en zo ja, wat helpt het bij het nemen van beslissingen.
7. Vraag naar de verhuiskosten

Als u voor werk naar een andere stad moet verhuizen, zoek dan een bedrijf dat een deel van de verhuiskosten vergoedt. Niemand zal natuurlijk alles betalen, maar als de werkgever wil dat je voor hem verhuist, moet hij je hier op de een of andere manier bij helpen – bijvoorbeeld aanbieden om een ​​bepaald percentage te betalen voor de verhuizing of je een tijdje huisvesting bieden tot je vindt een appartement of huis.

8. Vraag naar opleidingsmogelijkheden

Velen bieden aanvullende training aan om een ​​werknemer te helpen op de carrièreladder te komen. Dit is een geweldige manier om getalenteerde mensen vast te houden, want ze zullen dankbaar zijn voor de hulp en zullen proberen terug te betalen met hard werken. Iemand kan betalen voor een mentor, iemand kan je zelfs een lange vakantie laten nemen om hoger onderwijs te volgen. Hoe meer opleidingsmogelijkheden je hebt, hoe meer je de werkgever kunt bieden.
9. Vraag om woorden op papier te zetten

Alles wat u met de werkgever hebt afgesproken, moet op papier worden vastgelegd. Op deze manier is de kans kleiner dat het bedrijf het bod intrekt. Een schriftelijke overeenkomst is belangrijker dan een mondelinge overeenkomst. Als je verzoek wordt afgewezen, is dit een goed teken dat het misschien beter is om niet voor dit bedrijf te werken.

https://www.vindazo.be