Supportede.nl
Image default
Dienstverlening

Webcast voor begrafenisondernemers

Veel begrafenisondernemers bieden tegenwoordig online webcasts voor uitvaartdiensten aan. Als je een begrafenisondernemer bent en je hebt nog niet overwogen om te gaan webcasten, dan zou je weleens een dienst kunnen negeren, die jouw klanten graag willen en ook nodig hebben.

Omdat het internet een steeds groter deel van het dagelijks leven wordt, was het slechts een kwestie van tijd voordat de technologie ook in de uitvaartbranche werd geïntegreerd. Voor het live uitzenden van gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld een uitvaart- of een herdenkingsdienst via het internet, heb je alleen maar een webcamera, uitvaartsoftware en een host-website nodig.

Met de hulp van een uitvaartconsulent kun je leren hoe je een of meer camera’s in jouw begrafeniskapel kunt opzetten, de webcasting software voor begrafenissen kunt gebruiken en een begrafenis via het internet kunt uitzenden. Je zult ook leren hoe gemakkelijk het is om de service op te nemen om het later nog eens te kunnen bekijken.

Jouw webcast consulent voor begrafenissen kan je adviseren over het aantal camera’s dat je nodig hebt en hoe je ze kunt positioneren voor een optimale opname. Ze bieden ook de software die je eenvoudig kunt downloaden en ze kunnen je ook door dat proces leiden. Bovendien leert jouw webcast consulent voor begrafenissen je hoe je de webcasting-software met minimale ophef kunt gebruiken. Je krijgt toegang tot hun server waarmee de uitvaartdiensten worden doorgestuurd naar een website en waar iedereen met toegang tot het internet deze kan bekijken. Ze bieden ook technische hulp bij een probleem of bij een vraag.

Als je er niet van overtuigd bent dat je deze service aan jouw klanten moet aanbieden, doe dan voordat je de beslissing neemt eens een beetje onderzoek. Wanneer je een familie helpt bij het plannen van een begrafenis, vraag dan of zij van deze service gebruik zouden willen maken als deze beschikbaar was. Hoewel sommige van je klanten mogelijk nog niet hebben gehoord van webcasting van begrafenissen totdat ze betrokken waren bij het plannen van een begrafenis, zul je waarschijnlijk merken dat velen van hen wel geïnteresseerd zijn.

Er zijn verschillende redenen om webcasting in jouw lijst met diensten te integreren. Je biedt je klanten de mogelijkheid om vrienden en familie uit te nodigen, die anders niet zouden kunnen deelnemen, terwijl je ook nog een andere bron van inkomsten aan jouw bedrijf zou kunnen toevoegen. Jouw merk zal ook voor potentiële klanten, die het misschien niet offline hebben gezien, zichtbaar zijn. Je zult ook door de video een aantal maanden na de dienst online aan te bieden ook goodwill opbouwen.

Met de prevalentie van internetgebruik in ons dagelijks leven, is het logisch om te profiteren van een technologie die zowel jou als jouw klanten ten goede komt.

 

https://offerte.nl/begrafenis/begrafenisondernemer-taken