Supportede.nl
Image default
Aanbiedingen

Wat is zonwerende raamfolie?

Wat is zonwerende raamfolie?

Zoals de naam het eigenlijk al zegt is zonwerende raamfolie er om de zon te weren. Het lijkt nog een eindje weg maar voor we het weten is het zover, de warme zonnige dagen. De zonnige dagen zijn natuurlijk echt heerlijk. Alleen de warmte die vervolgens in huis volgt kan als minder prettig ervaren worden. Daarom is het goed om tijdig op zoek te gaan naar zonwerende raamfolie. Want een beetje warmte is prima maar niet al te veel natuurlijk. Je hebt een hele hoop verschillende zonwerende raamfolies. Vaak verschilt het uiterlijk maar ook de eigenschappen. De ene zonwerende raamfolie weert namelijk meer warmte dan de andere. Let ook altijd goed op het type raam dat je hebt. Want op dubbelglas en HR++ beglazing kunnen niet zomaar alle folies geplakt worden. Er moet dan altijd duidelijk bij het folie staan dat het geschikt is hiervoor. 

 

Is het plakken van zonwerende raamfolie moeilijk?

Eigenlijk is het plakken van zonwerende raamfolie gemakkelijk te doen. Wel is het een secuur klusje en moet je er daarom wel je aandacht bij houden. Er zit alleen verder geen verschil tussen het plakken van zonwerend en normale raamfolie. De stappen om te plakken zijn gemakkelijk te door lopen. Lees wel altijd goed door wat je moet doen. Want als het mis gaat kan het folie niet meer gebruikt worden. Dat is zonde want het is allemaal al duur genoeg tegenwoordig.

 

Welke aanbreng mogelijkheden zijn er?

Ook heb je nog twee mogelijkheden om het zonwerende raamfolie op te plakken. Er is namelijk ook nog een verschil hierin. Zo heb je statisch folie welke plakt door middel van statische elektriciteit. Dit type is aan te raden als je niet veel ervaring hebt of het folie wilt hergebruiken. Ook bestaat er nog zelfklevend raamfolie deze plakt door middel van een lijmlaag. Dit is iets moeilijker omdat het een lijmlaag heeft maar wel voor iedereen te doen. Zorg bij beide folies dat je het aanbrengt door water te gebruiken. Hierdoor wordt het aanbrengen van het raamfolie gemakkelijker. Het plakt namelijk niet direct vast en is nog iets te corrigeren.

 

https://www.plakfoliewebshop.nl