Schilderen als nieuwe hobby

Tijdens deze lockdown periode kiezen mensen steeds meer voor nieuwe hobby’s. Mensen hebben immers meer tijd omdat ze nergens naar toe kunnen. Een van de hobby’s die mensen steeds meer oppakken is schilderen. Dit komt omdat schilderen veel tijd kost. Mensen kozen daarom minder snel om deze hobby te doen terwijl ze het wel willen. Doordat mensen meer tijd hebben kiezen ze er nu sneller voor om schilderen op te pakken.

Wat heb je nodig?

Voordat je kunt gaan beginnen met schilderen heb je natuurlijk een aantal spullen nodig. Een aantal spullen zijn essentieel. Denk hierbij aan verf, penselen en een doek om op te schilderen. Ook kun je nog wat extra spullen aanschaffen die niet nodig zijn om te kunnen beginnen met schilderen maar het schilderen wel makkelijker kunnen maken. Een voorbeeld hiervan is een schildersezel. Een schildersezel kun je helpen het doek op goede hoogte te krijgen. Zo heb je met een schildersezel na een tijdje schilderen geen last van je nek of rug.

Bekijk oefeningen

Nog voordat je alle spullen in huis hebt kun je zelf al wat onderzoek doen op het internet. Het internet staat namelijk vol met filmpjes over schilderen. In deze filmpjes wordt vaak op een rustige manier stapsgewijs uitgelegd hoe iets geschilderd wordt. Dit kan een goede manier zijn om bepaalde technieken aan te leren. Ook zie je vaak hoe bepaalde dingen geschilderd wordt. Dit kan je al helpen wanneer je besluit om zelf aan de slag te gaan als schilder.

https://www.schildersezel-enzo.com/