Waarom kiezen voor een SIM only abonnement

We zullen ons in dit artikel met name richten op een abonnement, waarbij je alleen betaald voor een SIM-kaart. Een mobiele telefoon is er dan niet bij inbegrepen. Dat is interessant, als je al een goede mobiele telefoon hebt of er de voorkeur aan geeft er ergens anders een aan te schaffen, en dus zo de maandelijkse kosten van een abonnement te verlagen. Die telefoon dient dan echter wel simlockvrij te zijn. Dat betekent niet gebonden aan een specifieke dienstverlener.

 

SIM-kaart

 

Voor diegenen die er nog niet eerder mee te maken hebben gehad, een SIM-kaartje gaat in een mobiele telefoon en met dit kaartje herkent het mobiel telefoonnet je telefoon. Het kaartje is specifiek voor een bepaalde dienstverlener. Het bevat je telefoonnummer en je abonnement is eraan gekoppeld.

 

Abonnement en prepaid

 

Hoewel we ons hier concentreren op abonnementen zonder mobiele telefoon, geven we voor de volledigheid andere mogelijkheden. Je kunt een abonnement nemen, met een mobiele telefoon inbegrepen. In dat geval zijn de maandelijkse abonnementskosten uiteraard hoger dan zonder. Je hebt echter geen abonnement nodig om mobiel te kunnen bellen. Je kunt voor prepaid kiezen. Dan koop je een beltegoed, die je vervolgens verbruikt en dan, of beter eerder, koop je weer bij. Het hangt onder meer van je gebruik af, welk alternatief het beste voor je werkt. Ook zonder beltegoed kan je nog altijd gesprekken ontvangen.

 

Meer over sim only

 

Bij een mobiel abonnement is naast een aantal belminuten, een hoeveelheid mobiele data (internet) en sms-berichtjes inbegrepen. Je dient dus inschattingen te maken van hoeveel je van elk nodig zal hebben. Als je over de inbegrepen hoeveelheden heen gaat, dan betaal je additioneel voor dat extra gebruik. Doorgaans is dat laatste ongunstig. Je abonnement laten opwaarderen, opdat de hoeveelheden dan beter bij je gebruik aansluiten, is vaker gemakkelijker dan die terugbrengen. Er bestaan abonnementen zonder limieten. Dan kun je dus onbeperkt bellen en sms-en, en heb je sim only onbeperkt internet. Er is veel keuze en alle reden voor sim only abonnement vergelijken. Er zijn dienstverleners, die geen eigen netwerk hebben en dat van een ander gebruiken. Dat betekent dat het bereik goed is. Zo’n leverancier heeft soms scherpe prijzen voor abonnementen exclusief telefoon. Overschrijd je met het gebruik de limieten van het abonnement, dan wil dat weleens tamelijk duur uitpakken. Let daar dus ook op bij het sim only abonnement vergelijken van diverse leveranciers. Als je veel internet gebruikt, overweeg dan sim only onbeperkt internet.