Supportede.nl
Image default
MKB

5 financiële doelen voor het nieuwe jaar

2022 komt eraan! Hoewel het maken van een resolutie geen vereiste is, vinden veel mensen dat het een goede manier is om het nieuwe jaar te beginnen, en financiële resoluties behoren vaak tot de meest populaire. 

Financiële doelen zijn goed en wel, maar ze’ bent niet specifiek genoeg om u gemotiveerd en verantwoordelijk te houden. We gaan vijf specifieke financiële doelen voor het nieuwe jaar met je delen waar je daadwerkelijk naartoe kunt werken – en misschien zelfs resultaten kunt zien!

1. Bespaar 10 procent van je inkomen

Je hebt misschien wel eens gehoord van het gezegde “betaal jezelf eerst”. Maar nee, echt, u moet eerst uzelf betalen als u uw financiële doelen wilt bereiken. Wat dat betekent, is dat je in plaats van eerst geld opzij te zetten voor rekeningen en andere uitgaven, het script omdraait. U spaart EERST, daarna betaalt u uw rekeningen. Stel je doel om dit jaar 10 procent van je bruto-inkomen te sparen. Dus als u € 3.000 per maand verdient voordat belastingen worden afgetrokken, betekent dit dat u € 300 per maand moet besparen.

Afhankelijk van waar u zich bevindt, kan dit in het begin moeilijk lijken. Maar kijk naar uw onnodige uitgaven en kijk welke er op het hakblok moeten liggen om uw financiële doel te bereiken. Als je dit doel al bereikt, verdubbel of verdrievoudig het dan. De sleutel om te beginnen is door middel van automatische opnames. Je hoeft er niet over na te denken. U kunt het zo plannen dat het geld na elke betaaldag gewoon van uw cheque naar uw spaargeld wordt overgemaakt.

2. Maximaliseer uw pensioen

Plannen voor de toekomst is niet iets om op te slapen! Het maximaliseren van uw pensioen is een geweldige manier om u voor te bereiden op de toekomst, maar het mag niet ten koste gaan van andere kortetermijndoelen. Als je je doelen voor noodfondsen al hebt bereikt, je consumentenschulden hebt terugbetaald en regelmatig bijdraagt aan je doelen op middellange termijn, dan kun je je spel verbeteren door extra geld bij te dragen aan je pensioen, hetzij via een door de werkgever gesponsord plan.

In 2022 kunt u tot € 20.500 bijdragen aan uw door de werkgever gesponsorde plan, en een extra € 6.500 als u ouder bent dan 50. Daarnaast komt u mogelijk in aanmerking om € 6.000 bij te dragen aan een traditionele of Roth IRA, plus een extra € 1.000 als u ouder bent dan 50. Meer informatie over hoe u aan de slag kunt gaan en de beste pensioenrekening voor uw specifieke situatie vindt u hier.

3. Uw vermogen verhogen

Voor 2022 zou uw doel kunnen zijn om uw vermogen met een bepaald bedrag te verhogen. Laten we bijvoorbeeld € 12.000 nemen. Wat zeg je? Dat lijkt misschien gek, maar het is eigenlijk meer haalbaar dan je misschien denkt.

Ten eerste een spoedcursus in wat ‘vermogen’ eigenlijk betekent. Uw nettowaarde is uw totale financiële waarde – activa minus passiva. U zou dus de som van uw geldrekeningen, investeringen, pensioen, enz. nemen en uw schulden aftrekken (creditcards, autoleningen, hypotheken, studieleningen, enz.). Dat is uw nettowaarde.

Het verhogen van uw nettowaarde met € 12.000 hoeft niet per se te komen door meer geld te besparen. Het kan gaan om het aflossen van schulden of het verdienen van rente op uw beleggingen. Laten we zeggen dat je € 6.000 aan schulden hebt afbetaald, € 3.000 hebt toegevoegd aan je spaargeld en € 3.000 aan je pensioen, dat zou je vermogen met € 12.000 verhogen!

Hoe je het ook doet – of het nu gaat om het aflossen van schulden als u heeft gekozen voor 1100 euro lenen, sparen, beleggen, al het bovenstaande – streef naar een bepaald aantal waarvan u denkt dat het haalbaar is. Natuurlijk is meer altijd beter als u probeert uw financiële conditie te verbeteren!.

4. Zet in op één dag zonder uitgaven per week

Uitgaven is waar al onze financiële doelen in de war kunnen raken. Te veel onverwachte Naadloze bestellingen, en te veel spontane online winkelbestellingen zorgen er vaak voor dat we lenen van spaargeld en/of hier en daar een automatische overboeking missen. Maar hé, het gebeurt! Schrik er niet van. De sleutel voor het nieuwe jaar is om bewuster te worden van je uitgavenpatroon. U wilt zich vastleggen op één dag zonder uitgaven per week.

Dat betekent dat je helemaal geen geld hoeft uit te geven. Geen koffie, geen eten, geen kleding. Natuurlijk moeten uw voedsel- en transportbehoeften gedurende deze tijd worden gedekt, maar over het algemeen kunt u een dag gaan zonder geld uit te geven.

Als u geen geld uitgeeft, kunt u zich beter bewust zijn van uw bestedingspatroon en zullen uw financiële doelen gemakkelijker te bereiken zijn. Bovendien kunt u momentum opbouwen en niet blijven uitgeven. Zovelen van ons zijn gewend om standaard uit te geven, deze oefening kan echt de ogen openen.

5. Houd je uitgaven elke dag bij

Je hebt een budget gemaakt voor het nieuwe jaar. Je hebt je verplicht om elke week een no-spend-day te houden en 10 procent van je inkomen te sparen. Je bent helemaal klaar toch? Mis. U moet uw uitgaven bijhouden, deze website kan u hierbij helpen.

 

https://www.leningenhypotheek.com/geld-lenen-zonder-bkr/