Hoe bevalt je de sapvasten?

Sapvasten is in de wereld geroepen door dokter Bircher Benner-wijze. Hij ontwikkelde in de laatste jaren van de negentiende eeuw deze methode, het sapvasten. Wat is sapvasten en wat zijn sapavasten ervaringen?

Voordelen van het sapvasten

Het sapvasten heeft vele voordelen boven andere vormen, zo blijkt uit vele sapvasten ervaringen. De sappen van vruchten en groenten zitten vol met mineralen en vitaminen. De koolhydraten die de vruchten en groenten bevatten zijn lichtverteerbaar, waardoor het afbreken van vet veel geleidelijker gebeurt dan bij andere manieren van vasten. Bij sapvasten is er ook veel minder spraken van winderigheid en luchtopkomingen volgens sapvasten ervaringen. Waardoor de onplezierige geluiden achterwege blijven. Tijdens het sapvasten kan men zelf verse vruchten en groenten kopen om te persen of gebruik maken van kant en klare sappen (niet gepasteuriseerd en zonder suiker!). Het zelf persen van vruchten en groenten is natuurlijk de beste optie, althans je het gelijk opdrinkt na het persen. Vruchten verliezen na het persen als zeer snel hun waard. Alle vruchten mogen tijdens het sapvasten genuttigd worden, maar kijk wel uit met de citroenvruchten als je een wat gevoeligere lever hebt. Goede groentesappen die voor deze kuur kunnen worden gebruikt, zijn de sappen van wortelen, andijvie, veldsla, kropsla, aardappels, zuurkool, witte kool, brandnetel, paardebloem, spinazie, tomaten, bieten en knolselderij. Veel mensen vinden het fijn om sapvasten ervaringen te lezen en ook recepten voor sapvasten te lezen.

Een dag sapvasten ervaringen

Een van de sapvasten ervaringen deelt ook een recept en vertelt hoe een dag eruit ziet. Per dag drink je ongeveer twee liter vocht, waarvan één liter sap. Doe de sapkuur één tot anderhalve week, afhankelijk van hoe je je voelt vertelt ze in haar sapvasten ervaerignen. Tijdens de eerste drie dagen van de afbouw van de sapkuur moet je sap blijven drinken en daar alleen ingrediënten aan toevoegen.